Eero Saarinen bio je američko-finski arhitekt i industrijski dizajner koji se proslavio svojim prepoznatljivim neo-futurističkim stilom. Rođen je 20. kolovoza 1910. godine u Finskoj, a 1923. s obitelji je migrirao u Sjedinjene Američke Države gdje je odrastao te se u Michiganu školovao na Akademiji likovnih umjetnosti Cranbrook, gdje je njegov otac, također arhitekt, bio profesor i dekan.
Eero je pohađao tečajeve skulpture i dizajna namještaja te se u to vrijeme sprijateljio s poznatim dizajnerima Charlesom i Ray Eames s kojima je kasnije i surađivao. Najpoznatiji je po izradi Međunarodne zračne luke Washington Dulles, TWA Flight Centra u New Yorku i Gateway Arch u St. Louisu. Umro je sa samo 51 godinom tijekom operacije tumora na mozgu u michiganskoj bolnici.
Jedan od najpopularnijih komada namještaja koje je Saarinen dizajnirao zasigurno je takozvani okrugli stol. Stvorio je čitavu kolekciju okruglih stolova različitih površina, od drvenih i mramornih do onih obloženih laminatom. Tvrdio je kako je ovom kolekcijom riješio „problem ružnog, zbunjujućeg i neugodnog svijeta” ispod stolova i stolica. Zbirka je čista definicija modernog dizajna i bezvremenske klasike koju morate imati.
Eero Saarinen – OKRUGLI STOL 5
Okrugli stol idealan je komad namještaja kojim možete osvježiti vaše minimalistički uređeno potkrovlje. Iako je dizajniran još davne 1957. godine, ovaj je stolić još uvijek toliko moderan i elegantan da će izmamiti uzdahe svih onih koji vam dođu u posjet.