Eero Saarinen bio je američko-finski arhitekt i industrijski dizajner koji se proslavio svojim prepoznatljivim neo-futurističkim stilom. Rođen je 20. kolovoza 1910. godine u Finskoj, a 1923. s obitelji je migrirao u Sjedinjene Američke Države gdje je odrastao te se u Michiganu školovao na Akademiji likovnih umjetnosti Cranbrook, gdje je njegov otac, također arhitekt, bio profesor i dekan.
Eero je pohađao tečajeve skulpture i dizajna namještaja te se u to vrijeme sprijateljio s poznatim dizajnerima Charlesom i Ray Eames s kojima je kasnije i surađivao. Najpoznatiji je po izradi Međunarodne zračne luke Washington Dulles, TWA Flight Centra u New Yorku i Gateway Arch u St. Louisu. Umro je sa samo 51 godinom tijekom operacije tumora na mozgu u michiganskoj bolnici.
Jedan od najpopularnijih komada namještaja koje je Saarinen dizajnirao zasigurno je takozvani okrugli stol. Stvorio je čitavu kolekciju okruglih stolova različitih površina, od drvenih i mramornih do onih obloženih laminatom. Tvrdio je kako je ovom kolekcijom riješio „problem ružnog, zbunjujućeg i neugodnog svijeta” ispod stolova i stolica. Zbirka je čista definicija modernog dizajna i bezvremenske klasike koju morate imati.
Okrugli stol idealan je komad namještaja kojim možete osvježiti vaše minimalistički uređeno potkrovlje. Iako je dizajniran još davne 1957. godine, ovaj je stolić još uvijek toliko moderan i elegantan da će izmamiti uzdahe svih onih koji vam dođu u posjet.