Obračnom paru Eames smo već pisali, no kao jedni od najpoznatijih i najinovativnijih dizajnera svih vremena koji su ostavili neizbrisiv trag u arhitekturi, dizajnu namještaja, industrijskom dizajnu i proizvodnji, ali i fotografiji, zaslužuju da ih još barem jednom spomenemo.

Još jedan revolucionaran komad namještaja iz Eames kreativne radionice našao se na našoj listi najpoželjnijih. Riječ je o uredskom stolcu EA 108. Ovaj svevremenski komad svjetlo dana ugledao je još davne 1958. godine iako bi se slobodno mogao prodati pod suvremeni izum. Ukoliko u vašem potkrovlju uređujete veliki uredski prostor ili tek radni kutak, ovo je komad koji želite ondje.
Stolac je izrađen od kombinacije materijala koji mu osiguravaju visoku kvalitetu, snažnu konstrukciju, ali i iznimnu udobnost jer vjerno prati liniju tijela i prilagođava joj se. Materijal kojim je naslon obložen dostupan je u različitim varijantama, od kože, tkanine ili pak mrežaste tkanine, od kojih svaka stvara vrlo različit, ali klasičan izgled. Minimalna, ali inteligentna kombinacija materijala daje aluminijskom EA 108 stolicu elegantnu strukturu, što unosi klasičnu jednostavnost u vaš dom ili ured.
Eames uredski stolac EA 108 5