Bračni par Eames jedni su od najpoznatijih i najinovativnijih dizajnera svih vremena koji su ostavili neizbrisiv trag u arhitekturi, dizajnu namještaja, industrijskom dizajnu i proizvodnji te fotografiji. Cilj im je bio izrađivati ugodan i jeftin dizajnerski namještaj. Charles Eames rođen je 1907. godine u St. Louisu, u saveznoj državi Missouri (SAD), a Ray Kaiser Eames 1912. u Sacramentu u Kaliforniji. Charles je u vlastitom arhitektonskom uredu počeo širiti svoje dizajnerske ideje izvan okvira arhitekture i dobio je stipendiju na Cranbrook umjetničkoj akademiji u Michiganu. Tamo je na kraju postao voditelj odjela za dizajn i upoznao buduću suprugu koja mu je ondje bila asistentica. Oženili su se 1941. godine i preselili se u Kaliforniju gdje su se nastavili baviti dizajnom namještaja.
Eames – Daw stolac 6
Tijekom Drugog svjetskog rata proslavili su se stolicama od prešane šperploče, koje su proglašene „stolicom stoljeća”. Unatoč velikom uspjehu, svoj dizajn pokušali su još bolje prilagoditi konturama ljudskog tijela te izraditi što ugodniju jednodijelnu ljusku sjedala. Eksperimentirajući s različitim materijalima, dolaze do poliesterske smole ojačane staklenim vlaknima. Novi materijal ima nosivost, krutost, ugodan je na dodir, jednostavno se oblikuje u kalupe i time je primjeren za industrijsku proizvodnju. Eamesovi stolci tako postaju prvi serijski proizvedeni plastični stolci u povijesti namještaja.

DAW plastični naslonjač

Eames – Daw stolac 7
DAW plastični naslonjač dio je kolekcije iz 1950. godine. Ljuska sjedala s naslonom i rukonaslonom iz jednog komada izrađena je iz polipropilena, podstavljena poliuretanskom pjenom i tapecirana grubom tkaninom. Noge od masivnog svijetlog drveta (najčešće jasena ili javora) ukrućene su crnim čeličnim zategama. DAW naslonjač postao je jedan od najprepoznatljivijih dizajnerskih komada namještaja ikad stvorenih, a njegov dizajn danas je popularniji no ikad. Ovaj višenamjenski dizajnerski klasik moguće je izabrati u različitim bojama plastičnih materijala ili tkanine, a brojni dizajneri i saloni namještaja prodaju različite kopije. Naslonjač se odlično uklapa u skoro svaki interijer, a najbolje se slaže sa skandinavskim i industrijskim stilom uređenja.