Dnevni boravak zauzima centralno mjesto u svakom domu, stoga njegovom uređenju treba posvetiti puno pažnje.
Uređujući dnevni boravak, uvijek pokušavamo spojiti i ostvariti više ciljeva. Želimo da soba bude ugodna za goste, obiteljska druženja i popodnevni odmor. Važna je njegova multifunkcionalnost jer svi ukućani tu provode svoje slobodno vrijeme.

Sjedeća garnitura u dnevnom boravku ključni je komad namještaja jer ona određuje način uređenja ostatka sobe.

Prilikom uređenja dnevnog boravka treba imati na umu osobne potrebe svih ukućana i prema tome birati namještaj, igrati se bojama i tkaninama koje će interijeru dati toplinu. U potrazi za savršenim komadima neka u prvom planu bude vaša potreba za opuštanjem i obiteljskim druženjem.

Uređenje dnevnog boravka 001

Sjedeća garnitura u dnevnom boravku ključni je komad namještaja jer ona određuje način uređenja ostatka sobe. Pri tome treba voditi računa da sjedeća garnitura odgovara zahtjevima svakog člana obitelji: da bude udobna za odmor, dovoljno čvrsta da izdrži dječje igranje i odgovara vašim estetskim standardima. Također, treba dobro razmisliti o njenom pozicioniranju u prostoriji u odnosu na visinu i kosinu zidova te samog krova.

Uređenje dnevnog boravka 002

Postojeće stupove i grede u potkrovlju ne treba smatrati preprekom, naprotiv – to su inspirativni i kreativni elementi, a uz malo mašte može se stvoriti vrlo zanimljiv, atraktivan prostor.

Uređenje dnevnog boravka 003
Zastori nadopunjavaju prostor i unose dodatnu toplinu u atmosferu dnevnog boravka, a u isto vrijeme štite ga od snažnog vanjskog svjetla i nepoželjnih pogleda susjeda. Vrstu materijala, boju i debljinu možete birati sami, ali i uz stručnu pomoć.
Uređenje dnevnog boravka 006
Televizor, knjige, suvenire ili obiteljske fotografije, a možda i pokoju dječju igračku ili omiljenu kolekciju filmova na DVD-u jednostavno ćete uklopiti u svoj dnevni boravak pravilnim odabirom i postavljanjem komode, police ili vitrine. Ovaj namještaj za odlaganje izvrsno će nadopuniti vašu prostoriju, samo se pobrinite da ne zauzima previše mjesta kako bi vam ostalo dovoljno slobodnog prostora.
Uređenje dnevnog boravka 007
Dobro namješten dnevni boravak je onaj koji uspješno ispunjava potrebe obitelji. Kad ga namjestite kako vam odgovara, donijet će vam dodatan užitak u zajedničkim obiteljskim druženjima.