Blagdani su idealno vrijeme da se potrudite oko dekoracije i pokušate nešto sami izraditi. Ovog Uskrsa neka cijela obitelj sudjeluje u izradi ukrasa, zajedničkim snagama postići ćete više, a i odlično se zabaviti. Zašto i vaše potkrovlje ne bi bilo posebno lijepo i jedinstveno u ovo predblagdansko vrijeme?

VIJENAC

Za izradu ovog posebnog vijenca potrebni su vam: vijenac od vrbinih grana, vruće ljepilo, konac, vrpca, mahovina, različito cvijeće i ispuhana prepeličja jaja. Odredite koji dio vijenca će biti na vrhu te oko njega provucite vrpcu koja će vam poslužiti da vijenac možete objesiti na vrata. U donjem dijelu dodajte mahovinu i cvijeće te ih složite u lijepi aranžman, a potom pažljivo omotajte koncem te naposljetku zalijepite i ljuske prepeličjih jaja.
DIY uskrsni ukrasi 8

CVJETNA KOŠARA

Odaberite lijepu žičanu košaru te ju ispunite mahovinom, u sredinu umetnite vlažnu cvjećarsku spužvu u koju ćete ubadati raznovrsno cvijeće i grančice, koje će osim izgleda podupirati cvijeće kako bi što dulje ostalo uspravno. Kada složite željeni aranžman, dno nadopunite mahovinom, a po njemu složite i ljuskice od jaja ili pisanice.
DIY uskrsni ukrasi 9

CVJETNO JAJE

Malu glinenu posudu ispunite spužvom te na nju vrućim ljepilom zalijepite mahovinu i umjetno jaje uz koje ćete slagati cvjetni aranžman. Posudu kasnije položite na neobrađen komad drva te po želji dodatno ukrasite mahovinom ili nekim drugim biljem.
DIY uskrsni ukrasi 10

ARANŽMAN U KUTIJI OD JAJA

Je li vam ikad palo na pamet kako kutije od jaja možete pretvoriti u prekrasnu dekoraciju? Dovoljno je samo malo mašte, pisanice, ljuske od jaja, cvijeće, grančice i malo mahovine. Svaku rupu ispunite drugačije, u jednu primjerice stavite samo mahovinu i grančice, u drugu pisanicu, a u treću ljusku od jaja ispunjenu cvijećem. Poigrajte se ili slijedite prijedlog sa slike.
DIY uskrsni ukrasi 11