Ovih blagdana ukrasite svoj dom predivnim rukotvorinama. Osim što će izgledati lijepo, zaista ćete mnogo uštedjeti, a izrada božićnih ukrasa može se pretvoriti i u zabavu za cijelu obitelj. Neka vaše potkrovlje zablista u posebnom svjetlu!

SVIJEĆE

DIY BOŽIĆNI UKRASI 13
Sve što vam treba za izradu ovih cool svjećica u božićnom ruhu su: deblja svijeća, štapići cimeta, ljepilo, mahovina, konac, zelena vrpca i božikovina. Oko svijeće pažljivo zalijepite štapiće cimeta te ih dodatno učvrstite koncem, a zatim izradite vijenac od božikovine i mahovine te ga učvrstite zelenom vrpcom.
DIY BOŽIĆNI UKRASI 14

Mirisne svijeće efektan su i malo zahtjevan projekt u kojem će uživati cijela obitelj. Izdubite gornji dio naranče tako da u njega možete umetnuti lučicu, a zatim tankim flomasterom označite točkice na mjestima na kojima planirate ubosti klinčiće. Nakon što ste provjerili raspored i uboli klinčiće, posložite 3 svjećice na pladanj na koji ste prethodno stavili nekoliko grančica jele.

UMJESTO KUGLICE ČEŠER

DIY BOŽIĆNI UKRASI 15

Zamijenite kuglice šarenim češerima i oduševite sve one koji će u vrijeme blagdana doći u posjet. Provedite dan na zraku prikupljajući češere, a njihov broj ovisi o tome koliki bor imate. Sve što vam treba su tempere ili uljane boje i konopac. Svežite konopac oko peteljke kako biste svoje umjetnine mogli bez problema objesiti na bor, a vrhove obojite u bijelu ili srebrnu nijansu, no ako ste umjetnički tip možda će vam potpuno šarene dekoracije bolje sjesti. Stoga dajte mašti na volju i pritom se dobro zabavite.

ANĐELI

DIY BOŽIĆNI UKRASI 16

Preslatki anđeli od vune i čipke bit će ne samo divan ukras u vašem potkrovlju već i odličan poklon za vaše najmilije. Sve što vam treba jest bijeli konac i vuna, komad čipke za haljinicu, škare i cvijet od tkanine kao ukras. Za izradu slijedite detaljne upute sa slike i razveselite svoje bližnje ovim prekrasnim poklonom.

DIY BOŽIĆNI UKRASI 17
DIY BOŽIĆNI UKRASI 15
DIY BOŽIĆNI UKRASI 16
DIY BOŽIĆNI UKRASI 14
DIY BOŽIĆNI UKRASI 13