Ovih blagdana ukrasite svoj dom predivnim rukotvorinama. Osim što će izgledati lijepo, zaista ćete mnogo uštedjeti, a izrada božićnih ukrasa može se pretvoriti i u zabavu za cijelu obitelj. Neka vaše potkrovlje zablista u posebnom svjetlu!

SVIJEĆE

potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 002
Sve što vam treba za izradu ovih cool svjećica u božićnom ruhu su: deblja svijeća, štapići cimeta, ljepilo, mahovina, konac, zelena vrpca i božikovina. Oko svijeće pažljivo zalijepite štapiće cimeta te ih dodatno učvrstite koncem, a zatim izradite vijenac od božikovine i mahovine te ga učvrstite zelenom vrpcom.
potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 003

Mirisne svijeće efektan su i malo zahtjevan projekt u kojem će uživati cijela obitelj. Izdubite gornji dio naranče tako da u njega možete umetnuti lučicu, a zatim tankim flomasterom označite točkice na mjestima na kojima planirate ubosti klinčiće. Nakon što ste provjerili raspored i uboli klinčiće, posložite 3 svjećice na pladanj na koji ste prethodno stavili nekoliko grančica jele.

UMJESTO KUGLICE ČEŠER

potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 004

Zamijenite kuglice šarenim češerima i oduševite sve one koji će u vrijeme blagdana doći u posjet. Provedite dan na zraku prikupljajući češere, a njihov broj ovisi o tome koliki bor imate. Sve što vam treba su tempere ili uljane boje i konopac. Svežite konopac oko peteljke kako biste svoje umjetnine mogli bez problema objesiti na bor, a vrhove obojite u bijelu ili srebrnu nijansu, no ako ste umjetnički tip možda će vam potpuno šarene dekoracije bolje sjesti. Stoga dajte mašti na volju i pritom se dobro zabavite.

ANĐELI

potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 005

Preslatki anđeli od vune i čipke bit će ne samo divan ukras u vašem potkrovlju već i odličan poklon za vaše najmilije. Sve što vam treba jest bijeli konac i vuna, komad čipke za haljinicu, škare i cvijet od tkanine kao ukras. Za izradu slijedite detaljne upute sa slike i razveselite svoje bližnje ovim prekrasnim poklonom.

potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 001
potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 004
potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 005
potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 003
potkrovlje.hr napravite ukrase za bozic 002