Osvježiti zidove vašeg potkrovlja možete na različite načine. Okviri za slike, lampice ili dekorativni detalji samo su neki od prijedloga, ali mi vam donosimo jedan sasvim drugačiji. Stare tanjure nemojte bacati, već ih – objesite na zid! Sigurno po policama, ormarima i drugim skrivenim mjestima imate stare tanjure koje više ne koristite, ali ne znate što biste s njima. Uz mali makeover udahnite im novi život i od njih napravite zanimljive dekoracije za zid.
Dekoracije za dom_002
Ako je riječ o bijelim tanjurima, bojom za keramiku obojite ih u različite nijanse omiljene boje ili napravite mali kolaž boja i objesite ih na omiljeno mjesto u potkrovlju. Ne zaboravite nabaviti posebne kukice koje će vašu dekoraciju držati na sigurnom.
Dekoracije za dom_003
Možda ste posebno likovno nadareni, pa oslikajte tanjure zanimljivim detaljima koji će se savršeno uklopiti u vaš dnevni boravak, kuhinju, pa čak i kupaonicu. No ne ograničavajte se samo na tanjure. Keramički podlošci, pliće zdjelice i slično također će fantastično izgledati na zidu.
Dekoracije za dom_004
Uz tanjure možete iskoristiti i staklene zdjelice koje nude brojne mogućnosti ukrašavanja, a također će izgledati zanimljivo na zidu. Još ako imaju valovite rubove, obojite ih kao cvijeće i vaše potkrovlje dobit će poseban štih.
Dekoracije za dom_005
U slučaju da niste umjetnički nadareni ili možda preferirate neki drugi stil, nabavite već unaprijed izrađene šarene tanjure koje ćete lako uklopiti u svoj interijer. Ne želite li pak bušiti tanjure, nabavite drvenu policu koja će se savršeno uklopiti u rustikalni šik.
Dekoracije za dom_006
Ako ste potkrovlje odlučili urediti u industrijskom stilu, možda ćete pomisliti kako se ovakav način ukrašavanja zidova neće uklopiti u interijer. No varate se. Industrijski dizajn pruža mogućnost kombiniranja stilova, pa će tanjuri sa zanimljivim dekoracijama izgledati odlično na ciglenom zidu, osobito ako su boje tanjura i zida usklađene.
Dekoracije za dom_007