Svake godine iznova se veselimo zimskim blagdanima koji sa sobom donose lijepe i šarene ukrase, najfinije kolače te najiščekivanije poklone. Ovo je vrijeme u kojem se posebna čarolija širi zrakom i udišući ga mi upijamo s njim i raspoloženje zabave, veselja i druženja.

Vanjski boravak u potkrovlju izgleda kao nemoguća misija. Postavljate si pitanje kako urediti mali balkon u potkrovlju? Donosimo Vam odgovor na to pitanje i veliki broj ideja za mali balkon. Balkon na zabatnom zidu ili terasa zasječena u volumen krova moguća su rješenja kojima se unutarnji prostor otvara prema eksterijeru. No ako ti kvadrati nisu u zatečenom stanju potkrovlja, ishođenje dozvola i izvođenje konstrukcije mogu biti zahtjevna stavka. Srećom, postoje trikovi kako se izboriti za malo mjesto pod suncem i uživati na otvorenom u intimi vlastitog doma.

Snježne radosti

Blagdani koji nas usrećuju 9

Svoje ovogodišnje predblagdansko vrijeme nemojte potrošiti na dosadno pregledavanje televizijskih kanala nego maksimalno iskoristite sve postojeće mogućnosti. Obiteljima s djecom ovo vrijeme i nije upitno jer su upravo klinci oni koji će vas pokrenuti da izađete na svježi zrak. Svoje dobro raspoloženje blagdanskih dana prenesite na vanjske aktivnosti. Ako je vani zabijelilo, šal, rukavice i topla odjeća moraju vam biti pri ruci jer nestrpljivo dječje tapkanje i poskakivanje pred ulaznim vratima obavijestit će vas da je došlo vrijeme za izlazak van. Na dvorištu ili u parku napravite snjegovića, grudajte se, sanjkajte se, igrajte skrivača ili jednostavno radite anđele u snijegu.

Bez obzira na vrijeme

Blagdani koji nas usrećuju 10

Ako vrijeme i nije previše blagdansko, snježno i hladno ne ustručavajte se i hrabro se odlučite za jednu dužu šetnju ili vožnju biciklima. Bitno je samo da izaberete suho i relativno ugodno vrijeme za svoje vanjske aktivnosti. Društvo kućnog ljubimca itekako će vas motivirati da napravite par kilometara više. A šetnja velike obitelji stvorit će blagdansko raspoloženje bez obzira na jesenski pejzaž.

U iščekivanju adventa

Blagdani koji nas usrećuju 11
Blagdani koji nas usrećuju 12
Blagdani koji nas usrećuju 13
Blagdani koji nas usrećuju 14
Blagdani koji nas usrećuju 15
Blagdani koji nas usrećuju 16
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_004
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_005
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_006
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_007
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_008
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_009
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_004
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_005
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_006
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_007
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_008
potkrovlje.hr_pripremimo_se_za_blagdane_009
previous arrow
next arrow

Osim vanjskih aktivnosti, dani prosinca pružaju bogatu zanimaciju i kod kuće. Vrijeme Adventa zaposlit će vas kreativnim stvaranjem. Izrada ukrasa za bor, dekoracija, girlanda, pahuljica, adventskog ili vijenca za vrata, blagdanskih čestitki, pred vama je nepresušni izvor novih kombinacija i dobrih rezultata koje s ponosom možete demonstrirati svojim ukućanima, prijateljima ili kolegama na poslu.

Blagdani koji nas usrećuju 17
Blagdani koji nas usrećuju 18

Slatki poslovi

Priprema blagdanskih kolača je najomiljeniji dio svih članova obitelji. Izrada trajnih keksa, kućice od medenjaka, kremastih deserta ili tradicionalnih bakinih slastica oduševiti kako odrasle tako i djecu jer tu se uvijek može nešto ukrasti za isprobavanje poput viška čokoladne glazure ili kreme za kolače. Osim finih mirisa i slasnih okusa, pečenje kolača pruža zadovoljstvo ručnog rada i određeni stupanj maštovitosti, barem kod ukrašavanja gotovih delicija.

Blagdani koji nas usrećuju 19

Zabava u druženju

Kada su svi kolači ispečeni, a odjeća se suši nakon snježnih radosti vrijeme je nešto za mirnije aktivnosti u toplini vašeg doma. Uvucite noge pod mekani ogrtač ili deku i pregledajte svoje zalihe za intelektualnu zabavu.

Blagdani koji nas usrećuju 20

Unaprijed kupite ili posudite u knjižnici zanimljive knjige, enciklopedije, pripremite par kutija s puzzlama, set za bojenje, crtanje ili izvadite s police društvene igre za koje će biti zainteresirani svi ukućani. Čovječe ne ljuti se, Monopoly, domino, šah i kartanje okupit će velike za jednim stolom, a mališani će se udobno smjestiti na tepihu sa svojim iznova interesantnim kockicama.  

Blagdani koji nas usrećuju 21