Novi VELUX bijelo obojeni krovni prozori odlično se uklapaju u suvremene prostore koji odišu čistoćom i prozračnošću. Kroz bijeli ton drvenog prozorskog okvira nazire se fina tekstura godova koja na decentan način uvodi drvo kao prirodni materijal i oplemeljuje svaki prostor. Bjelina prozorskog okvira utapa se u bjelinu stropova i podgleda kosoga krova. Uz dosadašnje standardne proizvode – krovne prozore s okvirom u prirodnoj boji drva i okvirom presvučenim bijelim poliuretanom – bijelo obojeni prozori donose novu kvalitetu u oblikovanju doma i najbolji su odabir za većinu prostorija, od dnevnoga boravka i blagovaonice do spavaće ili radne sobe.

Bijelo obojen krovni prozor svoju finu površinsku teksturu godova zahvaljuje premazu drvenog okvira bijelim lakom na vodenoj bazi. Bijeli lak omogućava disanje drva, istovremeno ga štiti i dekorira. Boja je otporna na ultraljubičaste zrake i postojana dug vremenski period.

Sunčeve zrake koje prodiru preko ovih krovnih prozora reflektiraju se od bijelog oplošja i prostor ispunjavaju još većom količinom prirodne dnevne svjetlosti. Na taj se način postiže dojam veće prostornosti te ugodnog i zdravog ambijenta.
Bijelo obojeni krovni prozori za moderne interijere 8

Svi VELUX krovni prozori su drveni, izrađeni od laminiranog nordijskog bora velike stabilnosti, čvrstoće i otpornosti, koji je vidljiv s unutarnje strane prostora. Uz drveni okvir, s vanjske strane pojedinih modela dodani su izolacijski elementi od ekspandiranog polistirena za povećanu toplinsku zaštitu i energetsku učinkovitost, a vanjski aluminijski opšav ugrađeni prozor štiti od utjecaja atmosferilija.

Bijelo obojeni krovni prozori za moderne interijere 9

Standardni drveni krovni prozor premazan mat bezbojnim lakom na bazi vode vidljivom ostavlja prirodnu boju i teksturu drva. Takav prozor uklapa se u rustikalne interijere u kojima drvo kao oblikovni element igra značajnu ulogu, bilo pomoću drvenih obloga ili etno ugođajem interijera. Drveni prozor presvučen poliuretanom bijele boje najpogodniji je za sve prostore povećane vlažnosti, kao što su kuhinje i kupaonice. Poliuretanski glatki površinski sloj otporan je na vlagu i ne zahtijeva naknadno održavanje.

Bijelo obojen krovni prozor svoju finu površinsku teksturu godova zahvaljuje premazu drvenog okvira bijelim lakom na vodenoj bazi. Bijeli lak omogućava disanje drva, istovremeno ga štiti i dekorira. Boja je otporna na ultraljubičaste zrake i postojana dug vremenski period. Potreba za naknadnim premazivanjem, kao i prozora premazanih bezbojnim lakom, ovisi o njihovoj izloženosti suncu i vlazi.

Bijelo obojeni krovni prozori za moderne interijere 10

Odabir prozora različite površinske obrade drva odgovara namjeni prostora i ugođaju koji se želi postići. Prirodnim drvom postiže se topla domaća atmosfera, a bijeli lak više odgovara modernim, svijetlim interijerima, gdje je bjelina zidova, stropova i prozora samo nenametljiva podloga malim detaljima kojima si ugađamo u svom domu.

Bijelo obojeni krovni prozori za moderne interijere 11