Thomas Bentzen dizajner je iz Kopenhagena koji kroz svoj dizajn pokušava promovirati skandinavski stil uređenja i teži ka isticanju jednostavnosti kao lajtmotiva vlastita izričaja. Njegov studio osnovan je 2010. godine, a u svom stvaralačkom djelovanju već je vlastitim dizajnerskim pečatom ostavio dubok trag osvojivši brojna priznanja na međunarodno priznatim sajmovima i izložbama diljem svijeta.

Bentzen za sebe kaže kako voli stvarati izdržljive, praktične i jednostavne objekte, koji su s jedne strane iznimno funkcionalni, dok s druge nude ugodu promatraču u vrijeme mirovanja te tvrdi kako se skandinavski stil oduvijek odnosio na iskrenost i funkcionalnost nadahnutu poezijom. Tom se mišlju vodio i u izradi cover stolca, pozivajući se na arhetipski dizajn i skandinavsku tradiciju.

BENTZENOV COVER STOLAC 5

Cover stolac je sofisticiranog dizajna bezvremenskog oblika s čvrstim okvirom od bukovine i elegantnim zakrivljenim naslonom za leđa koji se proteže u naslone za ruke. Privlačan je i samostalno kao stolac, ali i kao set u privatnoj kolekciji i/ili poslovnom okruženju. Izrađen je s tolikom preciznošću kakvu rijetko viđamo, a donosi i tehničku inovaciju u drvnom dizajnu (bez upotrebe metala). Naime, po prvi put se koristi presavijeno drvo te ono preko naslona s drvenom podlogom zaključava stolicu i drži ju čvrsto zajedno.