Svojom jednostavnošću i atraktivnošću neki objekti privlače pažnju više od drugih. Dovoljan je jedan pogled i odmah ćete poželjeti provesti što više vremena u prostoru koji svojim čistim linijama i odabirom materijala tvori cjelinu koja odiše toplinom

Smještena u prekrasnom ambijentu na neuobičajenom mjestu, usred vinograda, ova kuća jedinstveni je spoj luksuza u najjednostavnijem obliku. Pravi je primjer moderne gradnje gorskih područja južne Austrije koji spaja elemente tradicijske gradnje uz korištenje čvrstih drvenih greda sa starinskim štihom i glinenog Biber crijepa te ukrasne opeke s modernim linijama suvremene gradnje koji koriste metalne detalje i staklo uz izostanak ukrasa i stvaranje lijepih oblika pomoću samih elemenata konstrukcije.
Kosi krov, uobičajen za podneblje, s crijepom glatke površine i finog zaobljenja zaokuplja pogled svojom skladnom izvedbom i prirodnim izgledom koji uz atraktivnost odaje kvalitetu termičke zaštite.
Funkcionalna spavaća soba u moderno uređenom potkrovlju, koje se prostire nad dijelom kuće i otvoreno je prema prostoru za dnevni boravak, ima izlaz na malu terasu koja sobi daje poseban šarm. Soba je okupana svjetlošću koja kroz cijeli dan obasjava čitav prostor kroz veliku staklenu površinu iza koje je terasa također kompletno u drvu.
Posebno su zanimljive površine i prostorije na otvorenom s kojih se pruža pogled koji oduzima dah. Terasa je prostrana i uključuje prostor gdje se nalazi stol za druženje i objedovanje te onaj za odmor i opuštanje na koji se može smjestiti više ležaljki. Odmah na nju veže se sauna sa staklenom stijenom. Jezerce koje je naslonjeno na ova dva prostora uređeno je na način koji ostavlja dojam netaknute prirode. Prirodni kamen i bilje kao da su tamo oduvijek, netaknuti, tek dopunjeni funkcionalnim drvenim ogradama koje tvore prostor za kupanje i dovod vode.
Ambijent stopljen s prirodom 6
Vanjski zidovi obloženi drvom koje ostavlja neobrađeni dojam u potpunom su estetskom skladu sa zidovima od opeke. Drvene grede i površine dominiraju i u interijeru, kao i kamin obložen opekom. Uređenje prostora vodi se principima iskorištenima u vanjskom prostoru uz nekoliko pametno pozicioniranih ukrasnih detalja i moderan namještaj čistih linija i neutralnih boja.
Prirodni materijali i njihove izvorne boje neraskidiva su veza atraktivnog prostora s njegovim okolišem. Pogled kroz velike staklene površine smještene na sve strane objekta oku daje dojam jedne velike harmonične cjeline u kojoj se čovjek po svojoj prirodi mora dobro osjećati.
Ambijent stopljen s prirodom 7