Proljeće doživljavamo kao početak novog života i buđenje prirode nakon duge i hladne zime. A vama je konačno sazrela ideja o adaptaciji vašeg starog potkrovlja koje je poslužilo nekom drugom vremenu i obilježilo lijepe godine života.

Napretkom tehnologije i povećanim zahtjevima zvučne i toplinske zaštite te energetske učinkovitosti, današnji krovni prozori neusporedivo su kvalitetniji od nekadašnjih, a tu je i veliki izbor „dodatne opreme“ – specijalnih proizvoda u vidu vanjskih roleta, tendi i unutarnjih sjenila koji zamračuju, zasjenjuju i dekoriraju prostore, komarnika koji štiti od ulaska insekata, kompletnog opšava za ugradnju za svaki tip prozora pa i elektrifikacija za daljinsko upravljanje prozorima i sjenilima koja dovodi visoku razinu udobnosti u vaš dom i čini ga zdravijim mjestom za život.

Donoseći proljetnu odluku o zamjeni starog krovnog prozora novim, potpuno smo sigurni u 5 dobrih razloga zbog kojih želimo unaprijediti svoje životno okruženje.

Više prirodnog dnevnog svjetla

5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 11

Način ugradbe i konstrukcija novog VELUX krovnog prozora dovodi više svjetla u svaki dom. Izbor prozorskog okvira u bijeloj boji s vidljivom teksturom drveta ili u bijelom poliuretanu za prostorije s povećanom vlagom u zraku (kuhinje, kupaonice) donosi uz upadne sunčeve zrake i svjetlo reflektirano od bijelog oplošja. Čitav prostor ispunjen je većom količinom svjetlosti koja daje dojam prozračnosti i veće prostranosti.

Zdravija unutarnja klima

Lakše prozračivanje i bolja zaštita od prekomjernog osunčanja. Prozračivanje prostorija postiže se otklapanjem ventilacijskog preklopa smještenog pod gornjom ručkom, a protok svježeg zraka moguć je i uz zatvoren prozor. Zračni filter ne propušta insekte i prašinu. U slučaju iznenadnog pljuska, ventilacijski preklop ne propušta vodu.
Čitav niz proizvoda, od vanjske rolete i tende do unutarnjih sjenila ugrađenih na prozorsko krilo, imaju cilj spriječiti pregrijavanje prostorija uslijed sunčeva zračenja. Zasjenjivanje tijekom dana smanjit će troškove hlađenja prostora i anulirati neugodno blještanje, a potpuno zamračivanje osigurati spokojan san. Automatizacija prozračivanja i zasjenjivanja, pogotovo starih krovnih prozora ugrađenih visoko u krovištu koji nisu na dohvat ruke, preporučuje se ugradnjom INTEGRA® sustava za daljinsko upravljanje s električnim ili solarnim napajanjem.

Bolja toplinska i zvučna zaštita

5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 12
Drveni doprozornik sada ima dodatni termoizolacijski okvir koji osigurava ravnomjernu toplinsku izolaciju oko cijelog prozora. Ugraditi se mogu različite vrste ostakljenja prema posebnim zahtjevima: dvostruko ostakljenje s pojačanom toplinskom zaštitom, sigurnosno staklo, trostruka energetska ostakljenja ili energetsko zvučno izolacijsko staklo. Ugradba vanjske rolete poboljšat će toplinsku i zvučnu izolacijsku moć, kao i različita sjenila navučena s unutarnje strane prozora.

Najopširniji program setova za zamjenu prozora

Krovni prozori odabranog modela i dimenzija, načina otvaranja, površinske obrade i raznovrsnog ostakljenja popraćeni su velikim izborom kompatibilnih proizvoda za zaštitu od sunca koji se ugrađuju s vanjske strane prozora kao rolete i tende ili sjenila s unutarnje strane, koja osim funkcionalne imaju i dekorativnu vrijednost. Ovdje je i široka paleta proizvoda za učinkovitu ugradnju – od vanjskog opšava za svaki pojedini tip prozora do komarnika za zaštitu od insekata.

Jednostavna i brza zamjena prozora

Nadogradnja u svim fazama od demontaže starog prozora do kompletne ugradbe novog krovnog prozora može biti gotova u svega nekoliko sati.

5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 13
5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 14
5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 15
5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 16
5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 17
5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora 18