Proljeće doživljavamo kao početak novog života i buđenje prirode nakon duge i hladne zime. A vama je konačno sazrela ideja o adaptaciji vašeg starog potkrovlja koje je poslužilo nekom drugom vremenu i obilježilo lijepe godine života.

Napretkom tehnologije i povećanim zahtjevima zvučne i toplinske zaštite te energetske učinkovitosti, današnji krovni prozori neusporedivo su kvalitetniji od nekadašnjih, a tu je i veliki izbor „dodatne opreme“ – specijalnih proizvoda u vidu vanjskih roleta, tendi i unutarnjih sjenila koji zamračuju, zasjenjuju i dekoriraju prostore, komarnika koji štiti od ulaska insekata, kompletnog opšava za ugradnju za svaki tip prozora pa i elektrifikacija za daljinsko upravljanje prozorima i sjenilima koja dovodi visoku razinu udobnosti u vaš dom i čini ga zdravijim mjestom za život.

Donoseći proljetnu odluku o zamjeni starog krovnog prozora novim, potpuno smo sigurni u 5 dobrih razloga zbog kojih želimo unaprijediti svoje životno okruženje.

Više prirodnog dnevnog svjetla

2 7 3

Način ugradbe i konstrukcija novog VELUX krovnog prozora dovodi više svjetla u svaki dom. Izbor prozorskog okvira u bijeloj boji s vidljivom teksturom drveta ili u bijelom poliuretanu za prostorije s povećanom vlagom u zraku (kuhinje, kupaonice) donosi uz upadne sunčeve zrake i svjetlo reflektirano od bijelog oplošja. Čitav prostor ispunjen je većom količinom svjetlosti koja daje dojam prozračnosti i veće prostranosti.

Zdravija unutarnja klima

Lakše prozračivanje i bolja zaštita od prekomjernog osunčanja. Prozračivanje prostorija postiže se otklapanjem ventilacijskog preklopa smještenog pod gornjom ručkom, a protok svježeg zraka moguć je i uz zatvoren prozor. Zračni filter ne propušta insekte i prašinu. U slučaju iznenadnog pljuska, ventilacijski preklop ne propušta vodu.
Čitav niz proizvoda, od vanjske rolete i tende do unutarnjih sjenila ugrađenih na prozorsko krilo, imaju cilj spriječiti pregrijavanje prostorija uslijed sunčeva zračenja. Zasjenjivanje tijekom dana smanjit će troškove hlađenja prostora i anulirati neugodno blještanje, a potpuno zamračivanje osigurati spokojan san. Automatizacija prozračivanja i zasjenjivanja, pogotovo starih krovnih prozora ugrađenih visoko u krovištu koji nisu na dohvat ruke, preporučuje se ugradnjom INTEGRA® sustava za daljinsko upravljanje s električnim ili solarnim napajanjem.

Bolja toplinska i zvučna zaštita

4 5 3
Drveni doprozornik sada ima dodatni termoizolacijski okvir koji osigurava ravnomjernu toplinsku izolaciju oko cijelog prozora. Ugraditi se mogu različite vrste ostakljenja prema posebnim zahtjevima: dvostruko ostakljenje s pojačanom toplinskom zaštitom, sigurnosno staklo, trostruka energetska ostakljenja ili energetsko zvučno izolacijsko staklo. Ugradba vanjske rolete poboljšat će toplinsku i zvučnu izolacijsku moć, kao i različita sjenila navučena s unutarnje strane prozora.

Najopširniji program setova za zamjenu prozora

Krovni prozori odabranog modela i dimenzija, načina otvaranja, površinske obrade i raznovrsnog ostakljenja popraćeni su velikim izborom kompatibilnih proizvoda za zaštitu od sunca koji se ugrađuju s vanjske strane prozora kao rolete i tende ili sjenila s unutarnje strane, koja osim funkcionalne imaju i dekorativnu vrijednost. Ovdje je i široka paleta proizvoda za učinkovitu ugradnju – od vanjskog opšava za svaki pojedini tip prozora do komarnika za zaštitu od insekata.

Jednostavna i brza zamjena prozora

Nadogradnja u svim fazama od demontaže starog prozora do kompletne ugradbe novog krovnog prozora može biti gotova u svega nekoliko sati.

234927106
2024914657
1316029223
999449303
1371722833
2030005053