Prije i poslije

Svijetao i prozračan dnevni boravak ispod krova

Mlade obitelji trebaju prostran i svjetlošću okupan životni prostor. Za ovu obitelj upravo je potkrovlje bilo idealno za stvaranje dnevnog boravka koje zadovoljava sve njihove potrebe. Derutni i taman prostor transformirali su u prekrasan stan pod krovom u kojem će uživati u obiteljskim trenutcima.

Novim prostorom prevladava bijela boja čija prozračnost dodatno oplemenjuje ovaj prekrasan prostor pod krovom. Pomnim planiranjem i odličnom realizacijom ovo je potkrovlje dobilo prostran dnevni boravak koji zadovoljava sve potrebe mlade obitelji s djecom.

Prirodno osvjetljenje koje dominira cijelom prostorijom u svako doba dana bio je ključan čimbenik uređenja. Stoga su na oba kosa zida postavljeni krovni prozori koji oplemenjuju nekada tamno, zatvoreno i zapušteno potkrovlje. Stara vrata koja su u kombinaciji s malim prozorom otvarala put na balkon proširena su i sada poput staklene stijene pružaju prekrasan pogled na prirodu. Otvaranjem zidova brojnim prozorima i kliznim balkonskim vratima postignuto je upravo ono što je ova mlada obitelj htjela, otvoren koncept s prekrasnim panoramskim pogledom. Upravo donje otvaranje prozora prema van nudi idiličan pjezaž iz udobnosti naslonjača.

Kako bi dobili dodatnu prozračnost inače smeđe grede obojali su bijelom bojom, a isto su odlučili napraviti i sa zidovima. Time su postigli opuštajuće okruženje koje jednako prekrasno izgleda i na danjem i noćnom svjetlu. Poprečne krovne grede dobile su estetsku ulogu koja u kombinaciji s uzdužnom gredom u koju su ugrađeni mali reflektori daju poseban ugođaj u prostoru. Posebnu ulogu u uređenju dobile su i nosivi stup te greda čija je inače funkcionalna narav dobila i onu estetsku te se savršeno uklapaju u uređenje prostora.

Transformacija ovog prekrasnog potkrovlja potpuna je tek postavljanjem namještaja. Njihov je dizajn pomno biran kako bi se ukomponirao u koncept otvorenog prostora i da pritom savršeno uklopljen s kosim zidovima. Minimalističko uređenje ovog dnevnog boravka osiguralo je vizualno povećanje prostora, a oslobađanjem sredine prostorije dobivena je savršena sinergija s okolnom prirodom.

No Comments

    Leave a Reply